نقش شهرکهای صنعتی در تامین زیرساختها، توسعه اقتصادی و کمک به توانمند سازی واحدهای تولیدی
افزایش سریع جمعیت و گسترش شهرنشینی در دنیای امروزی، باعث کمبود فرصتهای شغلی به ویژه در بخش کشاورزی و فشار جمعیت بر منابع طبیعی شده است. در این رابطه تاکید بر ایجاد صنایع روستایی، صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با هدف تمرکز زدایی از فعالیتهای تولیدی مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ایزیپو، ایجاد و گسترش شهرکهای صنعتی میتواند از طریق ایجاد تنوع و افزایش اشتغال و درآمد، افزایش ارزش افزوده فعالیتهای کشاورزی و گسترش فرهنگ صنعتی، نقش موثری در توازن و تعادل شهر و روستا و توسعه نواحی روستایی داشته باشد.
از دیگر مزایای ایجاد شهرکهای صنعتی میتوان به متمرکز بودن تولید در یک مکان مشخص با هدف کاهش هزینههای سرمایهگذاری، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی، افزایش راندمان و جلوگیری از ایجاد لکههای صنعتی در نقاط مختلف اشاره کرد که این موضوع اهمیت احداث شهرکهای صنعتی در کشور را دو چندان میکند.
شهرکهای صنعتی در مسیر تامین زیرساختها و ارائه خدمات موثر به واحدهای تولیدی از چالشهایی نیز برخوردارند که به مهمترین این مشکلات میتوان به کمبود اراضی صنعتی، کمبود اعتبارات عمرانی و لزوم اجرای زیرساختهای آب، برق، گاز، فیبر نوری، مخابرات و... توسط دستگاههای خدمت رسان تا درب ورودی واحدهای صنعتی اشاره کرد.
در این گزارش به نظرات برخی از کارآفرینان و صنعتگران مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استان اردبیل در خصوص نقش شهرکهای صنعتی در تامین زیرساختها، توسعه اقتصادی و کمک به توانمند سازی واحدهای تولیدی اشاره میکنیم:
رحمان آذری یکی از واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی مشگین شهر با اشاره به اینکه تامین منابع مالی مورد نیاز از طریق بانکهای عامل و تجدید نظر در هزینه بیمه کارگران یک ضرورت مهم در حل مشکلات موجود است، اظهار داشت: شرکت شهرکهای صنعتی با ارائه زمین یارانهدار و واگذاری آن به صورت شرایط نقد و اقساط و همچنین تامین زیرساختهای لازم، تلاش کرده است بسترهای سرمایه گذاری در استان را فراهم سازد و از پراکندگی تولید در مناطق مختلف جلوگیری کند.
وی ادامه داد: قطعی برق مشکلات فراوانی را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است که برای حل ناترازی برق و انرژی، به اجبار مجبور به استفاده از انرژیهای نو هستیم.
وی افزود: اجرای خوشههای صنعتی توسط شرکت شهرکهای صنعتی، الگویی بسیار مناسب برای حمایت از واحدهای تولیدی است که در این نوع حمایت، شاهد توانمند سازی صنایع در تولید، راندمان، بازسازی و نوسازی و افزایش بازارهای صادراتی هستیم.
وی با اشاره به حضور در نمایشگاهها و تورهای صنعتی برای کسب تجربه صنایع اظهار داشت: حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی و استفاده از تجربیات واحدهای موفق، این فرصت را برای کارآفرینان ایجاد میکند تا نسبت به بازسازی و نوسازی صنایع و رفع مشکلات موجود اقدام کنند که بدون شک، شهرکهای صنعتی به عنوان یک سازمان حامی واحدهای تولیدی، در این خصوص پیش قدم بوده است.
علی اصغر مرجایی مدیرعامل یکی از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی خلخال گفت: توسعه اقتصادی زمینه ساز ایجاد اشتغال و حرکت چرخهای تولید خواهد شد که نقش شهرکهای صنعتی به عنوان یک سازمان توسعهای در مسیر صنعتی شدن بسیار تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: اقدامات بسیار مناسبی توسط شرکت شهرکهای صنعتی در جهت تامین زیرساختهای آب، برق و گاز در شهرک صنعتی خلخال انجام شده است اما برخی از مشکلات از قبیل قطعی برق و نبود فیبر نوری، مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی به وجود آورده است.
مرجایی ادامه داد: شرکت شهرکهای صنعتی با ایجاد کلینیک کسب و کار و با انجام مشاورههای لازم، گامهای موثری در عارضه یابی و کمک به بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی انجام داده است که البته رفع مشکلات واحدهای تولیدی در حد کلان، تنها با مشاوره حل نخواهد شد و اقداماتی همچون پرداخت تسهیلات بانکی و رفع بروکراسیهای اداری نیز باید پیگیری و میسر شود.
وی ادامه داد: استفاده از سولههای موجود برای نصب پنلهای خورشیدی، بهترین راهکار ممکن برای تامین انرژی برق است که امیدواریم با حمایت گسترده دولت شاهد رفع ناترازیهای موجود باشیم.
ذوالفقار بفراجردی، مدیرعامل یکی از واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی استان اردبیل گفت: استقرار واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی با هزینههای کمتری صورت میگیرد و از هزینههای واسطه ای و مبادلهای کاسته خواهد شد، چونکه این کار قبلاً توسط شرکت شهرکهای صنعتی انجام شده است.
وی ادامه داد: کلیه مجوزها و صدور بلامانعها توسط شرکت شهرکهای صنعتی انجام میشود که این موضوع باعث تسهیل در روند کارها و کاهش مراجعات واحدهای تولیدی به سایر دستگاهها شده است.
وی افزود: یکی از اقدامات مناسب شرکت شهرکهای صنعتی، برگزاری میز خدمت هفتگی با سرمایه گذاران و بازدید مستمر از واحدهای تولیدی است که با پیگیری مشکلات، گامهای مهمی در احیاء واحدهای راکد و نیمه فعال انجام شده است.
نظر دهید