عضو هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی جهانآباد میبد عنوان کرد:
اهمیت نقش شهرکهای صنعتی در تولید و کاهش بهای تمام شده واحدهای تولیدی
حمیدحسنی، عضو هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی جهانآباد میبد(شهرک صنعتی برتر ایران )، بر اهمیت نقش شهرکهای صنعتی در تولید و کاهش بهای تمام شده واحدهای تولیدی تأکید کرد.
به گزارش ایزیپو، حمید حسنی درخصوص نقش شهرک های صنعتی در توسعه اقتصادی و اهمیت آن اظهار داشت: ای کاش تمامی مسئولین و دستاندرکاران متوجه نقش مهم و حیاتی شهرک های صنعتی در اقتصاد کشور باشند و بتوانند با همراهی و حمایت شهرکها در کاهش بهای تمام شده واحدهای تولیدی اقدام کنند.
وی افزود: شهرکهای صنعتی اساساً ایجاد میشوند تا هزینهها را کاهش دهند و یا همپوشانی هزینهها، استقرار در شهرک ها را کم هزینه تر کنند و از این طریق، بهای تمام شده را به شکل رقابتپذیر ارائه دهند.
عضو هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی جهانآباد میبد، همچنین به دموکراسی و احترام به نظر و مدیریت بخش خصوصی در شهرکهای صنعتی اشاره کرد و گفت: تمام افرادی که در شهرکهای صنعتی مستقر میشوند، در تمام تصمیمگیریها مشارکت دارند و به یک نسبت در انتخاب هیأت مدیره و کسانی که قرار است سکان مدیریت را در دست بگیرند، مشارکت میکنند.
حسنی، در ادامه تأکید کرد: هرچه شهرکهای صنعتی قویتر و پویاتر باشند، هزینههای استقرار واحدهای صنعتی در آن شهرک پایینتر خواهد بود و در نهایت، کالاهای رقابتی آن واحدها به بهای تمام شده کمتری در عرضه به بازارهای جهانی خواهند رسید.
وی همچنین به دغدغههای موجود در تأمین انرژی، برق، آب و گاز پایدار در شهرکهای صنعتی اشاره کرد و گفت: بسیاری از صنایع کوچک که حجم عمدهای از اشتغال را دربرمی گیرند با سرمایههای پایینتر درحال کارآفرینی و ایجاد اشتغال هستند و به نوعی آسیبپذیرتر نیز هستند و قطعا ناترازی انرژی ، آسیبهای جدی را برای این واحد ها در کنار واحد های صنعتی بزرگ بهدنبال خواهد داشت.
عضو هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی جهانآباد میبد در ادامه توضیح داد: هزینههای ثابت واحدهای صنعتی که در حال حاضر پرداخت میکنند، 365 روز سال است و تولید بیشتر از 250 روز نیست و متأسفانه با توجه به کاهش باری که در فصل تابستان در حوزه انرژی برق و در فصل زمستان در حوزه انرژی گاز وبرق داشتیم، باعث خسارت های بسیار زیادی به واحدهای صنعتی و شهرک های صنعتی شد،
حسنی در ادامه بر اهمیت فعالسازی واحدهای راکد در شهرکهای صنعتی تأکید کرد و گفت: "این یک تمرکز ویژه و هماهنگی بینبخشی میخواهد که باید از دستگاه قضائی تا بین بخشهای اداره صنعت، معدن و تجارت و شرکت شهرکهای استان درخواست کرد تا ریشه یابی و دلیل راکد بودن این واحدها شناخته شود."پس از،شناسایی نسبت به رفع مشکلات اقدام گردد،امکاناتی که بسیاری از،ظرفیت های شهرک ها رو در خود جا،داده ولی متاسفانه به هر دلیلی راکد شده است و میبایست با نگاه ویژه تری این موضوع دنبال شود.
عضو هیات مدیره شهرک صنعتی برتر ایران در ادامه به مشکلات موجود در صدور جواز تأسیس و عدم آشنایی با نیازهای منطقه اشاره کرد و گفت: " واحدهای صنعتی ما به دلایل مختلف نمیتوانند از ظرفیت 100 درصدی خود استفاده کنند و در عین حال شاهد صدور مجوزهای جدید در همان نوع صنعت هستیم .
حسنی ادامه داد: اداره صنعت، معدن و تجارت که نقش کلیدی و مهمی دارد، در برخی از مواقع غیرکارشناسانه عمل میکند و اساس شروع بیزینس و کار تولیدی، طرح اولیه و صدور جواز تأسیس آن است که اداره صنایع باید با آمار ،ارقام و نیازهای منطقه درخصوص صنایع مختلف آشنا باشد.
عضو هیات مدیره شهرک صنعتی جهان آباد در ادامه تاکید کرد: در این خصوص انجمنها و NGOهای مختلف میتوانند بهعنوان بال کمکی برای اداره صنایع عمل کنند تا از اشباع شدن بازار جلوگیری کنند.
حسنی همچنین به چالشهای نوسازی و بازسازی دستگاهها و تأثیر تحریمها و مشکلات اقتصادی بر فرآیند خرید و تأمین ماشینآلات اشاره کرد و گفت: متأسفانه، در لحظات تصمیم گیری برای واحد های اقتصادی، فرآیند صحیح اورهال تجهیزات صنعتی اتفاق نمی افتد و باعث عقب ماندن از رقبا و بازار می شود .
عضو هیات مدیره شهرک صنعتی جهان آباد میبد تصریح کرد: این در حالی است که میزان تولید باید افزایش یابد و در دستگاههایی که از نظر عمر کارکرد به سی سال پیش برمیگردند، ممکن است مشکلات محیطزیستی را در پی داشته باشد و راندمان تولید را کاهش دهند.
حسنی در ادامه به چالشهای خارجی مانند تحریمها و مشکلات سوئیفت اشاره کرد و افزود: مسائلی باعث میشوند که خرید دستگاهها و تجهیزات صنعتی به روز با تأخیر و دشواری همراه باشد و در به روزرسانی ماشین آلات فقط نباید بخش خصوصی را مقصر بدانیم.
وی، ادامه داد: مشکلات سوئیفت، نوسانات ارزی، خرید دستگاه و تحریمهای بینالمللی، مشکلات ارتباط وزارت امور خارجه با کشورهای مختلف، نحوه ورود تجهیزات به کشور و مشکلات گمرکی از جمله موضوعاتی است که باید برای بخش خصوصی گره گشایی کرد.
عضو هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی جهانآباد میبد در ادامه به ضرورت اعتمادسازی بین دولت و بخش خصوصی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر پرداخت و گفتند: "این اعتماد به دلیل تغییرات مداوم در دولت و اقدامات غیرکارشناسی که در مجلس انجام میشود، دچار خدشه شده است و یکی از چالشهای اساسی که وجود دارد، از بین رفتن اعتماد بین دولت و بخش خصوصی است.
- دکتر حمید حسنی ضمن اشاره به اعتماد بین بخش خصوصی و اظهار داشت: "دولتها باید در زمینه های مختلف در نخستین اقدام اعتمادسازی کنند واین اعتماد از دست رفته را برگردانند و در ادامه ی مسیر با همکاری و تعامل با بخش خصوصی خیلی از چالش ها را حل کنند .
وی در پایان به پتانسیلهای بالای جمهوری اسلامی ایران در زمینههای مختلف اشاره کرد و گفت: دولتها باید در این زمینه نشان دهند که به شعارهای خود عمل میکنند و بخش خصوصی باید بهعنوان محرک و نماد قدرت یک جامعه در سطح بینالمللی شناخته شود و در کشور جمهوری اسلامی ایران، پتانسیلهای بسیار زیادی وجود دارد و با توان بر دانشی که در این کشور حاکم است، میتوان کارهای بزرگی را انجام داد.
نظر دهید