تيتر اخبار
  • 1403/05/22 - 09:45
  • - تعداد بازدید: 131
  • - تعداد بازدیدکننده: 128
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Zd7e
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در رادیو گفتگو عنوان کرد:

بهبود ۵۰ درصدی فضای زیرساختی در شهرک‌های صنعتی

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، گفت: ستاد تسهیل و رفع موانع در استان‌ها، شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت و کارگروه‌های مختلف در وزارت صمت و سازمان صنایع کوچک و استان‌ها به بررسی و احصای مشکلات در واحدهای صنعتی می‌پردازند.

به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفتگو به مناسبت روز ملی صنایع کوچک درخصوص نقش صنایع کوچک در اشتغالزایی، رونق تولید و توسعه اقتصادی با "روح الله ابراهیمی" معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران مصاحبه کرد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه ۲۱ مرداد ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان «روز حمایت از صنایع کوچک» نامگذاری شده است گفت: صنایعی که زیر ۱۰ نفر در آن‌ها مشغول به کار باشند به عنوان صنایع کوچک شناخته می‌شوند، صنایعی که زیر ۵۰ نفر در آن اشتغال دارند صنایع متوسط و صنایعی هم که بالاتر از ۵۰ نفر در آن اشتغال دارند صنایع بزرگ تلقی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد بنگاه‌های کشور در حوزه صنایع کوچک و متوسط مشغول به فعالیت هستند افزود: این بنگاه‌ها ۴۳ درصد از حوزه اشتغال کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تصریح کرد: صنایع کوچک و متوسط در کشورهای مختلف دنیا سهم بسزایی در توسعه اقتصادی و رشد اقتصدی و تولید ناخالص داخلی دارند و در کشور ما نیز جزو پیشران‌های اقتصادی به شمار می‌روند.

این مقام مسئول، توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی به منظور استقرار واحدهای صنعتی و همچنین ارائه خدمات نرم افزاری به بنگاه‌های تولیدی را به عنوان دو مأموریت اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برشمرد و گفت: اگر این دو مأموریت شامل حوزه نرم افزاری و سخت افزاری توأمان با هم کار کنند قطعاً نتیجه‌ی آن توسعه اقتصادی و رشد تولید خواهد بود و در نهایت اشتغال پایدار را به دنبال خواهد داشت.

ابراهیمی عنوان کرد: ما در حال حاضر ۸۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی دولتی، ۳ منطقه ویژه اقتصادی و ۶۷ شهرک صنعتی غیردولتی در گستره کشورمان داریم و بنابراین هر کسی در هر جای کشور امکان سرمایه گذاری در این بخش را دارد.

وی افزود: وظیفه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران این است که تولیدکنندگان و سرمایه گذاران، دغدغه‌ای جز بحث تولید نداشته باشند کمااینکه الان هم شرایط در این مناطق فراهم است و متقاضیان می‌توانند به درگاه ملی مجوزهای وزارت صمت مراجعه و فرم اطلاعات اولیه را تکمیل کرده و بعد از دریافت جواز به شرکت‌های استانی مراجعه نمایند.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران عنوان کرد: هم اکنون بیشترین ارزش افزوده در آب و برق و گاز تأمین شده در بخش صنعت اتفاق می‌افتد بطوریکه این ارزش افزوده در سایر حوزه‌های اقتصادی وجود ندارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه به ازای تأمین هر یک لیتر آب در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشورمان ۶۰ شغل ایجاد شده است گفت: به ازای هر یک مگاوات برقی هم که تأمین کردیم ۹۰ شغل ایجاد شده و همچنین به ازای تأمین هر هزار متر مکعب گاز در شهرک‌های صنعتی حدود ۱۴۰ شغل نیز ایجاد شده است.

ابراهیمی اظهار کرد: اگر از محل صرفه جویی و بهره وری در بخش کشاورزی به بخش صنعت اضافه کنیم قطعاً تحول بزرگی در بخش صنعت کشور ایجاد خواهد شد.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از بهبود ۵۰ درصدی فضای توسعه زیرساخت در این شهرک‌ها سخن گفت و افزود: ستاد تسهیل و رفع موانع در استان‌ها، شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت و همچنین کارگروه‌های مختلف در وزارت صمت و سازمان صنایع کوچک و استان‌ها به بررسی و احصای مشکلات در واحدهای صنعتی می‌پردازند.

در ادامه این برنامه "حسین بازرگان" تولیدکننده، صادرکننده و از کارشناسان حوزه اقتصاد با اذعان به نقش موثر و کلیدی صنایع کوچک و متوسط در اقتصاد کشورهای مختلف دنیا اظهار کرد: ۹۰ درصد اقتصاد کشور آلمان بر محور بنگاه‌ها و شرکت‌های کوچک و متوسط می‌چرخد.

وی الگوبرداری از کشورهای موفق دنیا در این زمینه و آمایش سرزمینی را ضروری خواند و افزود: متأسفانه آمایش سرزمینی در این زمینه در سال‌های گذشته رعایت نشده و به همین دلیل هم در حال حاضر نمی‌دانیم کدام شهرک را در کجا مستقر کنیم که مردم آن منطقه با مشکل کمبود انرژی و آب و غیره مواجه نشوند.

این کارشناس اقتصادی گفت: بسیاری از شهرک‌ها که در سال‌های گذشته تقاضا محور نبودند و محل رجوع سرمایه گذاران نبودند امروز به خاطر تسهیلاتی که در منطقه فراهم شده و آفرهایی که دولت ایجاد کرده جذابیت پیدا کردند.

بازرگان در مصاحبه با رادیو گفت وگو تعریف یک سری مشوق مانند حقوق ورودی کالاهای وارداتی و تخفیف‌های مالیاتی را در شهرک‌های صنعتی ضروری برشمرد و مطرح کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در شرایط فعلی نباید به دنبال واگذاری اقساطی زمین و ایجاد تأسیسات در آن باشد بلکه باید به دنبال مشوق‌های مختلفی باشد تا مردم سرمایه‌های خود را وارد صنایع کوچک کنند.

  • گروه خبری : سرخط خبرها,گروه اخبار مهم,گروه سایر اخبار,اخبار مدیران
  • کد خبر : 28627
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب